Omtrekking av gammel retro stol

Omtrekking av gammel retro stol

Raulandsakademiet

Sommeren 2022 var jeg på møbeltapetseringskurs på Raulandsakademiet. Kurset varte i 1 uke og vi hadde 10 timers lange arbeidsdager, veldig gøy og mye god læring.

Første prosjekt, gammel retro stol

Omtrekking av gammel retro stol
Steg for steg beskrivelse av hvordan du kan trekke om en gammel lenestol, og gi den en fin, retro effekt med kalkmaling. - 2

Treverk

Treverket ble rengjort godt før påføring av to strøk kalkmaling, farge Black Diamond. Pusset litt mellom hvert strøk i tillegg til å pusse litt ekstra godt på kanter og utskjæringer, dette for å få en slitt effekt. Forseglet malingen med to lag klar voks.

Møbeltapetsering

Hvordan sy på snorer

Må komme litt tilbake til dette med et bilde/video, men du syr ett sting i selve stoffet på den ene siden av snoren og deretter ett sting igjennom snoren. Når du syr i snoren så vrir du den litt opp slik at nålen går greit igjennom og slik at tråden blir usynlig. Deretter syr du ett sting på den andre siden av snoren.

Sy på “pølsekant” rundt setet

Sy ett sting i selve stoffet, deretter trer du nålen vinkelrett igjennom pølsekant og du fortsetter med ett sting nedenfor pølsekant. Det kommer et bilde/video på hvordan du gjør dette.

Møbelstoff

Stoffet kommer fra Nevotex og heter Maggio. Finner du noe du liker kan alle stoffer bestilles hos Egilstad Redesign. Selve stolen er for salg og du finner den her

Her er en annen spisestol med samme stoff.

Lignende innlegg