Mal med kalkmaling på norgesglass

Hvordan få til betonglook

Skap en Betonglook på Krukker med Kalkmaling og North Sea Texture

I det moderne hjemmet er betonglook ikke bare forbeholdt vegger og gulv. Denne rå, men samtidig elegante finishen kan også gi liv til mindre dekorelementer, som krukker og potter. Ved å kombinere kalkmaling med North Sea Texture, kan du enkelt oppnå en autentisk betongeffekt på overflater som ellers ville vært oversett. Denne guiden vil vise deg hvordan du transformerer vanlige krukker til stilige blikkfang med en enkel blanding.

Hva Trenger du?

 • Kalkmaling i ønsket farge
 • North Sea Texture
 • Blandebolle og røreredskap
 • Pensel eller svamp
 • Krukker av terrakotta eller annet materiale
 • Fint sandpapir (valgfritt)
 • Top Coat, forsegling

Her er noen bilder fra mine og andres prosjekter:-)

Finn riktig farge i nettbutikken

Steg-for-Steg: Betonglook på Krukker

1. Forberedelse av Krukker

Start med å sørge for at krukkene er rene, tørre og fri for støv eller olje. Bruk gjerne Prep & Clean til rengjøring. Bruk fint sandpapir for å slipe ned overflaten lett hvis krukken er glasert eller for glatt. Dette hjelper malingen å feste seg bedre.

2. Blanding av Kalkmaling og North Sea Texture

I en blandebolle, tilsett North Sea Texture til kalkmalingen i passe mengde. Dette additivet vil gi malingen en grovere tekstur, som etterligner betongens naturlige porøsitet. Bland godt til du oppnår en jevn konsistens.

3. Påføring av Maling

Bruk en pensel eller svamp til å påføre malingen på krukken. For å skape en realistisk betongeffekt, dabb/trykk pensel på krukken, og bygg opp lagene gradvis med forskjellig farge. Du bestemmer selv om du lar hvert lag tørke før du påfører det neste for å oppnå ønsket tekstur og dybde.

4. Skap Tekstur

Mens det siste laget fortsatt er litt fuktig, kan du bruke baksiden av penselen, en svamp, eller til og med fingrene for å skape ujevnheter og tekstur i malingen. Dette tilføyer autentisitet til betonglooket og gjør hver krukke unik, men dette velger du selv.

5. Tørking og Forsegling

Etter at du er fornøyd med teksturen, la krukken tørke helt. For ekstra holdbarhet og for å beskytte mot fukt, kan du påføre Top Coat, gjerne to strøk. Påføres med svamp eller pensel. Dette trinnet er spesielt viktig hvis krukken skal brukes utendørs.

6. Ekstra dekor med Fairy dust

Fairy Dust som f.eks. Hot Coffee eller Bronze pulver kan blandes i Top coat eller bare trykkes rett på malingen med fingere. Jo mer pulver, jo klarere glans og farge. Dette pulveret kan få gjenstanden til å få et rustent uttrykk, veldig fin effekt.
Dette er et lett pulver, som bæres i luften, så hell kun ut en liten mengde på et fat. Bruk gjerne maske, så du eventuelt slipper å puste det inn

Fordelene med Denne Metoden

 • Personlig Touch: Skaper unike dekorelementer som reflekterer din personlige stil.
 • Fleksibilitet: Kan brukes på en rekke overflater og former, fra små til store krukker eller andre ting.
 • Miljøvennlig: Kalkmaling og North Sea Texture er miljøvennlige produkter uten giftige stoffer.
 • Kostnadseffektivt: En rimelig måte å oppgradere eksisterende dekor på uten å måtte kjøpe nye gjenstander.

Konklusjon

Å skape en betonglook på krukker med kalkmaling og North Sea Texture er en enkel og tilfredsstillende DIY-prosjekt som kan forvandle vanlige gjenstander til trendy dekorelementer. Denne teknikken tilbyr ikke bare et moderne og industrielt utseende, men gir også muligheten til å eksperimentere med tekstur og finish. Enten du dekorerer hjemmet ditt eller lager gaver, gir denne metoden deg muligheten til å uttrykke din kreativitet og legge til et personlig preg på interiøret.

Lykke til!

Lignende innlegg